-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در ابتداي اين نشست دكتر لاله فرهنگ متين؛ معاون برنامهريزي و هماهنگي معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري به عنوان مدير علمي نشست ضمن اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در خصوص اشتغال در سال هاي گذشته گفت: در حوزه حمايت از زنان كارآفرين در دولت سيزدهم با طرح توانمند سازي اقتصادي سرپرست خانوار و زنان كارآفرين به عنوان يك چرخه مشغول به فعاليت هستيم و اين طرح در سيزده استان در حال اجرا است. هم اكنون بيش از دوهزار نفر از زنان سرپرست خانوار در اين چرخه وارد شده اند.
دكتر متين با اشاره به اهميت برنامه هفتم در خصوص مسائل كنوني حوزه اشتغال بانوان تاكيد كرد: در اجراي اين طرح بحث مواد اوليه، تقاضاي بازار و حمل و نقل در شهرهاي بزرگ از جمله مسائل و چالش هايي است كه مي بايست براي آن تدابير مهمي داشته باشيم.
دكتر كامبيز طالبي؛ عضو هيئت علمي دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران به عنوان سخنران ابتدايي نشست ضمن بيان مقدمه اي در خصوص كارآفريني بانوان در دنيا خاطر نشان كرد: طبق آمار موجود در دنيا سهم بانوان كار آفرين زير ۳۰ درصد است. اما دليل اين آمار پايين چيست؟ يكي از دلايل اين مسئله به حوزه فرهنگي و شخصي بانوان كارآفرين بر مي گردد.
وي در همين ارتباط ادامه داد: كماكان در عرصه جهاني تمايل خودخواسته بانوان به مسائل كارآفريني نيست بلكه توجه اكثريت بانوان به نقش هاي ديگري مثل نگهداري فرزندان و ... است. اين مهم با بررسي ۱۲۰۰ خانم كارآفرين موفق و ۱۲۰۰ خانم كارآفرين شكست خورده بحث تخيل و سخت كوشي و يا همان خودكارآمدي به عنوان دلايل اصلي شكست و موفقيت بوده است.
دكتر طالبي ضمن تاكيد كارآفريني و فناوري بر اصل رونق اقتصادي تاكيد كرد و گفت: در ژاپن از ۳۰ هزار خانم كارآفرين ۲۵۰ نفر موفق شده اند كه به درآمد ۴ ميليارد دلار درسال دست پيدا كنند.
وي ضمن آسيب شناسي اشتغال در كشور گفت: ما در كشور ۲۷ نهاد داريم كه براي اشتغال بانوان بودجه مي گيرند و همچنين نهادهاي مختلفي داريم براي تصميم گيري اين حجم از تكثّر در تصميم گيري و سياستگذاري عملا كارآفريني بانوان را در كشور با مشكل مواجه كرده است.
دكتر طالبي با بيان مثال سنگاپور در خصوص چهار بانك ويژه براي كارآفريني بانوان بر اصل رفع تبعيض جنسيتي در خصوص كارآفريني زنان تاكيد كرد وگفت: برخي از كارآفرينان موفق زنان در ايران كماكان با مباحث فرهنگي مواجه هستند. به عنوان مثال بانك ها به دلايل مختلف از پرداخت وام به زنان آفرين امتناع مي كنند. من اين موارد را يك اصل فرهنگي مي دانم.
وي ضمن انتقاد از برخي از نگاه هاي سياستگذاري در حوزه كارآفريني بانوان تاكيد كرد: ما مي بايست بر اساس سند ملي آمايش در جغرافياي ايران مدل ها و الگو هاي كارآفريني بانوان را طراحي كنيم به صورت قطع مدل كارآفريني بانوان در مازنداران با كردستان متفاوت خواهد بود.
طالبي به بيان پنج دليل اصلي كارآفريني بانوان گفت: بيكاري افراد تحصيل كرده مهمترين دليل و انگيزه در حوزه كارآفريني بانوان است. عدم استقلال مالي نيز به عنوان دليل دوم كارآفريني بانون مورد توجه است.