دعوت از ذی‌نفعان غیردولتی برای تدوین مطالعات پشتیبان برنامه هفتم توسعه
دعوت از ذی‌نفعان غیردولتی برای تدوین مطالعات پشتیبان برنامه هفتم توسعه

در ادامه با اشاره به وجود پيشينه بيش از هفت دهه برنامه‌ريزي توسعه در كشور و كاميابي‌ها و ناكامي‌هاي اين برنامه‌ها عنوان شده است: "اين برنامه‌ها با وجود دستيابي به دستاوردهاي گوناگون، نتوانسته است كشور را به هدف نهايي توسعه كه زيست با كيفيت و عادلانه همه مردم در جغرافياي سرزمين است، برساند و هنوز مسائل و چالش‌هاي كليدي در كشور وجود دارند كه بخشي از آن‌ها در گرو كاربرد ابزار برنامه‌ريزي از جمله برنامه‌ريزي توسعه است."

همچنين در اين فراخوان به تدوين برنامه هفتم توسعه اشاره شده و آمده است: "فرصتي فراهم شده است تا در جهت شناسايي و حل مسائل، از مشاركت همه ذينفعان در مرحله تدوين برنامه توسعه بهره گرفته شود. تجربيات نشان مي‌دهد كه مشاركت ذينفعان در تمام فرايند برنامه‌ريزي از جمله در مرحله تدوين، يكي از مهم‌ترين عوامل موفقيت يك برنامه به شمار مي‌رود و انتخاب اهداف صحيح و ميزان تحقق آن‌ها در برنامه را افزايش مي‌دهد."

در ادامه اين فراخوان، با دعوت از ذينفعان غيردولتي براي مشاركت نظري در تدوين مطالعات پشتيبان برنامه هفتم توسعه كشور، اين محورها به عنوان پيشنهادهاي اوليه براي مشاركت اعلام شده است: 

- مهم‌ترين مسائل كليدي كشور

- اصلي‌ترين پيشران (منطقه‌اي، بخشي، موضوعي) براي رشد و توسعه كشور

- ساختار مناسب براي سند برنامه توسعه (پيشنهادي براي جايگزين كردن برنامه‌هاي توسعه حكم‌مبنا)

- نحوه تعامل، بخش، منطقه (استان) در نظام برنامه‌ريزي

- چگونگي افزايش مشاركت‌هاي ذينفعان در تدوين و اجراي برنامه توسعه ملي

- پيشنهادها براي افزايش اختيارات و پاسخگويي سطوح اداري- سياسي زير ملي (استاني و محلي)

- پيشنهادهايي براي تحول در نهاد و نظام برنامه‌ريزي

- الگوي مناسب براي پايش، نظارت، كنترل و اصلاح برنامه در زمان اجرا

- پيشنهادهاي اصلاحي مرتبط با نظام حكمراني موجود در نظام برنامه‌ريزي

- چگونگي ارتباط سند تحول دولت با برنامه هفتم توسعه كشور

مركز پژوهش‌هاي توسعه و آينده‌نگري پس از دريافت پيشنهادها شامل ايده‌ها، پيشنهاد عنوان براي برگزاري نشست علمي-تخصصي، گزارش مطالعاتي، مقاله، يادداشت و... از صاحبنظران، مؤسسات پژوهشي و جامعه انديشگاهي، آنها را طبقه‌بندي خواهد كرد.

بر اساس اين طبقه‌بندي، چگونگي تدقيق و تفصيلي كردن پيشنهادها و سپس انتقال نظرات به سازمان برنامه براي بهره‌برداري در تدوين برنامه هفتم توسعه، سازماندهي خواهد شد. در اين سازماندهي به روش‌هاي مختلف (چاپ ويژه‌نامه، گاهنامه و ...) نظرات دريافتي به جامعه هدف منعكس خواهد شد. 

مركز پژوهش‌هاي توسعه و آينده‌نگري، سابقه برگزاري جلسات هم‌انديشي و نشست‌هاي علمي- تخصصي با خبرگان و صاحبنظران، انتشار مجموعه مطالعات هفتاد سال برنامه‌ريزي توسعه در ايران در ۶ جلد، آسيب‌شناسي نظام برنامه‌ريزي و برنامه‌هاي توسعه ايران و احصاي ريشه‌ها، بررسي تطبيقي برنامه‌هاي توسعه در ايران و كشورهاي منتخب، تجربه برنامه‌ريزي توسعه در جهان، گسست‌ها و گذارها، شناسايي مسائل، پيشران‌ها و هسته‌هاي كليدي توسعه كشور، انجام فراتحليل بر مطالعات ۷۰ سال برنامه‌ريزي توسعه در ايران، بررسي سياست‌هاي كلي برنامه‌هاي توسعه بعد از انقلاب اسلامي و الزامات و دلالت‌هاي رشد اقتصادي ۸ درصد در برنامه هفتم توسعه را در كارنامه خود دارد.

بنابر اعلام روابط عمومي مركز پژوهش‌هاي توسعه و آينده‌نگري سازمان برنامه و بودجه، در اين فراخوان، شماره تلفن ۴۳۳۰۶۴۲۸-۰۲۱ و ايميل  dfrc۱۳۹۸@gmail.com براي ارتباط با دبيرخانه مطالعات پشتيبان تدوين برنامه هفتم توسعه (خانم علي‌بيكي علوي) اعلام شده است.

دريافت لينك خبر 


سه شنبه 14 تیر 1401 (2 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.