-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در ابتداي اين جلسه سيد محمد شفيعي، مدير كل دفتر آموزش مركز پژوهشهاي توسعه و آيندهنگري در خصوص اين نشست گفت: با توجه به موقعيت ويژه جغرافيايي كشور در كمربند خشك و نيم خشك جهان و همچنين روند جهاني تغييرات اقليمي و كاهش منابع آب در دسترس، ضرورت توجه به موضوعات به عنوان يكي از موضوعات كليدي شناخته ميشود.
وي در ادامه افزود: اين اهميت زماني دو چندان ميشود كه اين منبع به عنوان پيشران اثرگذار بر ساير فعاليتها مانند جمعيت، سكونت و فعاليت ميباشد.
در همين خصوص شفيعي به اين بحث اشاره كرد و گفت: عدم مديريت صحيح ملي و فرا ملي در همكنش با عوامل طبيعي باعث ايجاد چالشهاي انساني و مخاطرات طبيعي ميشود.
در ادامه اين نشست ابراهيمي خوسفي، عضو هيئت علمي دانشگاه يزد به بررسي تاثيرات منطقهاي برنامههاي مهار آب كشورهاي همسايه در حوضههاي مشترك مرزي اشاره كرد.
ابراهيمي خوسفي به مهار آبهاي حوضه دجله و فرات كه يك تهديد اكوسيستم خليج فارس محسوب ميشود اشاره كرد و گفت: تالابهاي منطقه ميان رودان قبل از خشك شدن به عنوان يك سيستم تصفيه آب طبيعي براي آب رودخانههاي فرات و دجله عمل ميكردند و در واقع نقش فيلتر كردن آب قبل از تخليه به خليج فارس را بر عهده داشتند.
وي در خصوص راهبردها و سياستهاي سند ملي آمايش سرزمين اشاره كرد و گفت: بستر سازي و رايزني جهت عقد پيمانهاي سياسي و اقتصادي، امنيتي، فرهنگي و محيط زيستي با كشورهاي همسايه، منطقه و كشورهاي ذي نفع در حوضههاي آبريز مشترك و همچنين فعال سازي ديپلماسي آب در صفحههاي مشترك آبريز مرزي با اولويت حوضههاي مشترك مرزهاي شرق و غرب، انعقاد و پيمانهاي منطقهاي محيط زيستي به ويژه براي مهار و كنترل كانونهاي گرد وغبار كه تنها چند مورد از اين سياستها ميباشد اشاره نمود.
در ادامه محمد همت، عضو هيئت علمي دانشگاه و مسئول مركز راهبردي آب، انرژي و محيط زيست، با نگاهي به مسائل كلان آب كشور گفت: از مسائلي كه ميتوان به ضعف و عدم حل شدن اين موضوعات اشاره كرد، عدم به كار گيري فناوريها و دانش روز در بخش آب، عدم حكمراني مطلوب براي مديريت بهم پيوسته و بهره برداري اصولي از منابع آب كشور، مشكلات در تاسيسات آبي كشور، عدم رويكرد اقتصادي آب، برداشت و استحصال بي رويه آب از منابع زير زميني ميباشد.
در ادامه نشست نيز چند تن از متخصصين و حاضرين در جلسه به بيان ديدگاههاي كارشناسانه و فني خود پرداختند.