گزارش پژوهشی بررسی تطبیقی انسداد مرزی در کشورهای منتخب و ایران منتشر شد
گزارش پژوهشی بررسی تطبیقی انسداد مرزی در کشورهای منتخب و ایران منتشر شد

به گزارش روابط عمومی مرکز، گزارش پژوهشی " بررسی تطبیقی انسداد مرزی در کشورهای منتخب و ایران " منتشر شد.

 

در خلاصه مديريتي اين گزارش مي خوانيم: کنترل و مدیریت بهینه مرزها ازجمله مهم­ترین چالش­ها در بسیاری از کشورها ازجمله ایران است. ایران با پانزده کشور، دارای مرز زمینی یا دریایی مشترک است و ازجمله کشورهای با تعداد همسایه بالا محسوب می­شود. نیمی از استان­های ایران در زمره استان­های مرزی بوده و به همین دلیل دارای شرایط خاص ویژه خود هستند.

دیدگاه­های گوناگونی برای توضیح رابطه امنیت و توسعه وجود دارد. برخی از دیدگاه­ها قائل به وجود نوعی تفکیک، تقدم و تأخر میان امنیت و توسعه نیستند و بر ارتباط هم­عرض و همسنگ توسعه و امنیت تأکید می­کنند، حال آن­که برخی از دیدگاه­های دیگر قائل به‌نوعی تقدم و تأخر نسبت به دو مفهوم توسعه و امنیت هستند و آندورا از یکدیگر تفکیک می­کنند. تجربه کشور ایران در حوزه مدیریت مرزها نشان داده که طرح­های مدیریت مرزی بیشتر نوعی تفکیک را میان توسعه و امنیت قائل شده­اند و بسیاری از این طرح­ها که به نظر می­رسد طرح انسداد مرزی نیز یکی از آن­ها باشد، امنیت را مقدم بر توسعه می‌دانند.

گفتنی است، این گزارش در 66 صفحه در گروه آمایش سرزمین و با همت بیتا خلیلی و مهرداد کاشف تهیه و تدوین شده است.

لازم به ذكر است علاقمندان مي توانند اصل گزارش را در لينك زير دانلود كنند.

دریافت فایل گزارش


چهارشنبه 17 خرداد 1402 (1 سال قبل )
تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.
ریاست جمهوری
سازمان برنامه و بودجه کشور
پايگاه اطلاع‌رسانی حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)