برنامه اجرایی توسعه مکران با نگاه پژوهشی بررسی شد
برنامه اجرایی توسعه مکران با نگاه پژوهشی بررسی شد

گزارش پژوهشی "نظام تدوین برنامه اجرایی یکپارچه توسعه منطقه‌ای مکران" به همت اداره کل پژوهش مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری منتشر شد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز، گزارش پژوهشی " نظام تدوین برنامه اجرایی یکپارچه توسعه منطقه‌ای مکران " منتشر شد.

در خلاصه مديريتي اين اثر می‌خوانیم: منطقه مکران به عنوان یکی از اولویت‌های توسعه فضایی کشور محسوب می‌شود. به این ترتیب، طرح‌ها و برنامه‌های متعددی نیز برای این منطقه تهیه‌ شده و در دستور کار قرار گرفته است. از مهم‌ترین این برنامه‌ها، سند توسعه منطقه ساحلی مکران می‌باشد که در سال 1397 در شورای عالی معماری و شهرسازی و مجدداً در سال 1398 در شورای عالی آمایش سرزمین کشور به تصویب رسیده است. همچنین سند ملی آمایش سرزمین در سال 1399 به عنوان سند توسعه فضایی مطلوب کشور به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین رسید. این اسناد و برنامه‌ها با اینکه در سطوح عالی به تصویب رسیده و مورد اجماع مدیریت کلان کشور است؛ اما در ابعاد اجرایی با مشکلات و موانع متعددی مواجه بوده و عملاً برنامه و اسنادی که ماهیت راهبردی دارند، پیوند مناسبی با برنامه‌های اجرایی دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی ملی و منطقه­ای ندارند.

 این گزارش در 35 صفحه و با تلاش و همت ادریس جهانگیر و دکتر مهرداد کاشف در گروه آمایش سرزمین، توسعه و توازن منطقه ای و با نظارت علمی محسن ابراهیمی تهیه و تدوین شده است.

لازم به ذكر است علاقه‌مندان می‌توانند اصل گزارش را در لينك زير ملاحظه كنند.

دریافت گزارش


شنبه 15 مهر 1402 (7 ماه قبل )
تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.