-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، بسته سیاستی پیشنهادی این مرکز جهت توسعه و پیشرفت کشور در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سرزمینی و ... که توسط اساتید هیئت علمی، مدیران پژوهشی و پژوهشگران این مرکز تهیه و تدوین شده است، منتشر شد.
از آنجایی که برنامههای توسعه به عنوان یکی از کلیدیترین ابزار قانونی برای مدیریت و سازماندهی پیشرفت در کشور محسوب شده و مختصات اصلی ریلگذاری توسعه کشور را در میانمدت روشن میسازد، همواره در کانون توجه متخصصان و کارشناسان توسعه و نظام حکمرانی قرار دارند و ارتقاء کیفیت آنها به معنای تسهیل در دستیابی به پیشرفت محسوب میگردد. براین اساس در بسته سیاستی پیشنهادی، محورهایی همچون رشد اقتصادی فراگیر و پایدار، توسعه اجتماعی و بازتوزیع عادلانه منافع، سیاستهای سرزمینی زیرساخت، توسعه زیرساختها و امکانات زیربنایی و الزامات نهادی توسعه و نظام برنامهریزی در اولویت برنامههای توسعه و پیشرفت کشور معرفی شده است.
گفتنی است که این بسته سیاستی در صدد یافتن الگویی است تا مبتنی بر اسناد بالادستی، توصیههای سیاستی مشخصی را ارائه کند. از این رو تلاش شده با نگاه و تأکید بر رویکرد «رشد فراگیر»، مؤلفههای کلیدی توسعه و پیشرفت کشور شناسایی شده و متناسب با آن، اقدامات مؤثر و کاربردی ارائه گردد.
در آخر باید اشاره نمود که این بسته سیاستی در هر بخش از محورهای مورد اشاره به بررسی وضع موجود پرداخته و راهبردهای لازم برای رسیدن به اهداف وضع مطلوب را ارائه میدهد. همچنین علاوه بر اهداف و وضع مطلوب در پیشنهادات این بسته سیاستی، چالشها، محدودیتها و موانع موجود بر سر راه پیشرفت و توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته و در هر محور به انجام اقدامات کلیدی برای رفع این چالشها نیز اشاره شده است.
علاقهمندان میتوانند جهت دانلود فایل بسته سیاستی پیشنهادی برای توسعه و پیشرفت کشور در دولت چهاردهم از طریق لینک زیر اقدام کنند.