-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، گروه پژوهشی نظامهای نوین برنامهریزی، بودجهریزی و مدلسازی، گزارش پژوهشی تحت عنوان "مطالعه حکمرانی نظام برنامهریزی و بودجهریزی در ترکیه" را در آبانماه 1403 منتشر کرد.
در مقدمه این گزارش پژوهشی آمده است: طی یکصد سال گذشته ترکیه تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی عمیقی را پشت سر گذاشته است. با فروپاشی امپراتوری عثمانی و تأسیس جمهوریت در این کشور، مسئله توسعه و پیشرفت اقتصادی از اهداف اصلی دولت بوده است. اگر رشد ضعیف دوران جنگ جهانی دوم لحاظ نشود، متوسط رشد اقتصادی ترکیه به 5.6 درصد میرسد. درنتیجه این رشد اقتصادی، درآمد سرانه 45 دلاری سال 1923 به بیش از 9660 دلار در سال 2021 افزایش یافته و به این ترتیب کشوری که یکصد سال پیش جزء کشورهای فقیر دنیا محسوب میشد، در حال حاضر در رده کشورهای با درآمد سرانه بالا قرار گرفته است.
در این پژوهش با هدف درسآموزی سیاستی از تجربه ترکیه در اصلاح نظام برنامهریزی و همچنین نظام مدیریت مالیه عمومی و بودجهریزی، حکمرانی دو سیستم مذکور با روش تاریخی و رویکرد سیستمی شامل سیر تحولات، ساختارها، نهادها، سازمانها و مسئولیت آنها به صورت توصیفی و بر اساس مطالعه اسنادی مورد بررسی قرار میگیرد.
شایان ذکر است که این گزارش پژوهشی در گروه پژوهشی نظامهای نوین برنامهریزی، بودجهریزی و مدلسازی، به نویسندگی رحیم تقیزاده و همکاری مونا عظیمزاده کردلر با نظارت علمی محمدجواد محسنینیا در 173 صفحه تهیه و تدوین شده است.
علاقهمندان میتوانند برای دریافت این گزارش پژوهشی از طریق لینک زیر اقدام نمایند.
گزارش پژوهشی مطالعه حکمرانی نظام برنامهریزی و بودجهریزی در ترکیه