-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، طبق ارزیابی جدید انتشار یافته مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) برای سال 1402، فصلنامه علمی پژوهشهای برنامه و توسعه متعلق به مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، با ارتقاء دو رده به رتبه Q2 با ضریب تأثیر 417/0 دست یافته است.
پایگاه ISC یک پایگاه داده جهانی مانند ISI و اسکوپوس است که توسط ایرانیان باهدف ایجاد بستری برای ترویج و پیشرفت علم و فناوری در جهان اسلام راهاندازی شده است. کشورهای مسلمان میتوانند مقالات و اثرات خود را در مجلاتی به انتشار برسانند که در پایگاه ISC نمایه شدهاند. مجلات ISC منبع مهمی برای محققانی است که علاقهمند به مطالعه و مشارکت در تحقیقات علمی در جهان اسلام هستند.
مجلات در پایگاه داده ISC در چهار رده Q1 تا Q4 رتبهبندی میشوند. رتبهبندی مجلات ISC بر اساس تعدادی معیار از جمله تعداد مقالات منتشر شده در مجله، تعداد استنادهای دریافت شده توسط مقالات منتشر شده در مجله و ضریب تأثیر مجله است. ضریب تأثیر معیاری است که میانگین تعداد استنادهای دریافت شده توسط مقالات منتشر شده در یک مجله را در یک دوره زمانی مشخص اندازهگیری میکند. حرف Q در رتبهبندیهای ژورنالها از کلمه Quartile میآید و برای بیان جایگاه ژورنال در میان مجلات حوزه تخصصیشان است. رتبهبندی Q1 تا Q4 با ترتیبی که در زیر ذکر میشود در ارزیابی مجلات در Category آنها استفاده میشود.
Q1: این به این معناست که مجله عضو ۲۵ درصد نخست یک دسته (Category) است.
Q2: این به این معناست که مجله عضو ۲۵ تا ۵۰ درصد میانی یک دسته (Category) است.
Q3: این به این معناست که مجله عضو ۵۰ تا ۷۵ درصد میانی روبهپایین یک دسته (Category) است.
Q4: این به این معناست که مجله عضو ۲۵ درصد آخر یک دسته (Category) است.
با توجه به رنکینگ Q1 تا Q4 در رتبهبندی ژورنالها میتوان جایگاه هر مجله را در حوزه تخصصی آن یافت. ژورنالهای Q1 و مجلات Q2 از امتیاز بالایی برخوردارند و برای کسانی که قصد پذیرش از دانشگاههای خارجی را دارند، نگارش این نوع مقالات خیلی کمککننده است.
شایانذکر است که این فصلنامه در ارزیابی کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای سال 1402، نیز جایگاه رتبه (ب) را احراز نموده است.