ارتقای رتبه فصلنامه پژوهش‌های برنامه و توسعه به Q2
ارتقای رتبه  فصلنامه پژوهش‌های برنامه و توسعه به Q2

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، طبق ارزیابی جدید انتشار یافته مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) برای سال 1402، فصلنامه علمی پژوهش‌های برنامه و توسعه متعلق به مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، با ارتقاء دو رده به رتبه Q2 با ضریب تأثیر 417/0 دست یافته است.

پایگاه ISC یک پایگاه داده جهانی مانند ISI و اسکوپوس است که توسط ایرانیان باهدف ایجاد بستری برای ترویج و پیشرفت علم و فناوری در جهان اسلام راه‌اندازی شده است. کشورهای مسلمان می‌توانند مقالات و اثرات خود را در مجلاتی به انتشار برسانند که در پایگاه ISC  نمایه شده‌اند. مجلات ISC منبع مهمی برای محققانی است که علاقه‌مند به مطالعه و مشارکت در تحقیقات علمی در جهان اسلام هستند.

مجلات در پایگاه داده ISC در چهار رده Q1 تا Q4 رتبه‌بندی می‌شوند. رتبه‌بندی مجلات ISC بر اساس تعدادی معیار از جمله تعداد مقالات منتشر شده در مجله، تعداد استنادهای دریافت شده توسط مقالات منتشر شده در مجله و ضریب تأثیر مجله است. ضریب تأثیر معیاری است که میانگین تعداد استنادهای دریافت شده توسط مقالات منتشر شده در یک مجله را در یک دوره زمانی مشخص اندازه‌گیری می‌کند. حرف Q  در رتبه‌بندی‌های ژورنال‌ها از کلمه Quartile می‌آید و برای بیان جایگاه ژورنال در میان مجلات حوزه تخصصی‌شان است. رتبه‌بندی Q1 تا Q4 با ترتیبی که در زیر ذکر می‌شود در ارزیابی مجلات در Category  آنها استفاده می‌شود.

Q1: این به این معناست که مجله عضو ۲۵ درصد نخست یک دسته  (Category) است.

Q2: این به این معناست که مجله عضو ۲۵ تا ۵۰ درصد میانی یک دسته (Category) است.

Q3: این به این معناست که مجله عضو ۵۰ تا ۷۵ درصد میانی روبه‌پایین یک دسته (Category) است.

Q4: این به این معناست که مجله عضو ۲۵ درصد آخر یک دسته (Category) است.

با توجه به رنکینگ Q1 تا Q4 در رتبه‌بندی ژورنال‌ها می‌توان جایگاه هر مجله را در حوزه تخصصی آن یافت. ژورنال‌های Q1  و مجلات  Q2 از امتیاز بالایی برخوردارند و برای کسانی که قصد پذیرش از دانشگاه‌های خارجی را  دارند، نگارش این نوع مقالات خیلی کمک‌کننده است.

شایان‌ذکر است که این فصلنامه در ارزیابی کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای سال 1402،  نیز جایگاه رتبه (ب) را احراز نموده است.


چهارشنبه 30 آبان 1403 (2 ماه قبل )
تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.
ریاست جمهوری
سازمان برنامه و بودجه کشور
پايگاه اطلاع‌رسانی حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)