-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)

به گزارش روابط عمومی مرکز، در پنجمین روز از سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، غرفه انتشارات مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با دو برنامه میزبان علاقهمندان اهل کتاب بود. اولین برنامه دویست و هفتمین نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری تحت عنوان "روند بررسی آییننامههای برنامه هفتم توسعه" با سخنرانی دکتر حمید محمدی، عضو هیئتعلمی و مدیرگروه پژوهشی برنامهریزی توسعه و پیشرفت مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری و همچنین دومین برنامه در قالب عصرانههای هفت خان برنامهریزی با سخنرانی آقای دکتر علیرضا صالح، عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی و معاون اسبق سازمان برنامهوبودجه کشور در غرفه انتشارات مرکز برگزار شد.
در اولین برنامه در قالب دویست و هفتمین نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری تحت عنوان "روند بررسی آییننامههای برنامه هفتم توسعه" با سخنرانی حمید محمدی، عضو هیئت علمی و مدیرگروه پژوهشی برنامهریزی توسعه و پیشرفت مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، به فرایند تدوین آییننامهها در دبیرخانه بررسی آییننامههای برنامه هفتم پیشرفت پرداخت و گفت: اگر بخواهیم به یک برنامه در به عنوان برنامهای موفق اشاره کنیم که برنامه هفتم پیشرفت نیز از جمله آنهاست، این برنامه موفق باید یک سری ویژگیهایی داشته باشد که از جمله باید اهداف برنامه قابلیت ارزیابی و اندازی گیری باشد و در وهله دوم این برنامه دارای شفافیت در عملکرد و اجرا باشد.
مدیرگروه پژوهشی برنامهریزی توسعه و پیشرفت مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری ادامه داد: از ویژگیهای دیگر برنامه خوب مشخص بودن مسئولیتها، ارزیابی مستمر و نظارت در برنامه، انعطافپذیری و پویایی و مشارکت ذینفعان از ویژگیهای یک برنامه خوب است.
وی خاطرنشان کرد: ما در تدوین آییننامههای برنامه هفتم پیشرفت، از ذینفعان در یک برنامه برای مشرکت و همفکری استفاده کردیم این باعث میشود که در آینده همین ذینفعان باعث مانعتراشی در روند اجراییشدن برنامه نشوند. علاوه بر این در تدوین آییننامههای برنامه هفتم پیشرفت توانستیم همفکری و مشارکت خبرگان و اندیشمندان حداکثر استفاده را داشته باشیم.
حمید محمدی افزود: در فرایند تدوین آییننامههای برنامه هفتم پیشرفت ما هشت کارگروه داریم که این هشت کارگروه تمام آییننامههای برنامه هفتم پیشرفت را جهت بررسی در برمیگیرد. علاوه بر این هشت کارگروه، در جلسات هر کارگروه نمایندگان دستگاه پیشنویس کننده آییننامه، نماینده دستگاههای ذینفع و اندیشمندان و خبرگان نیز حضور دارند که در جلسه هر کارگروه آییننامههای مربوط به همان کارگروه مورد بررسی قرار میگیرد.
دومین برنامه غرفه انتشارات مرکز، برنامه در قالب عصرانههای هفت خان برنامهریزی که با سخنرانی آقای علیرضا صالح، عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی و معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور همراه بود. در این نشست صمیمانه که تحت عنوان عصرانههای هفت خان برنامهریزی برگزار شد، علیرضا صالح در گفتگویی صمیمانه با علاقهمندان گفت: ما در عرصههای مختلف سیاستگذاری و تصمیمگیری و همچنین دانشگاه و نخبگان باید یک زبان واحد داشته باشیم که افراد در این دو عرصه بتوانند با هم برای پیشرفت آینده کشور ارتباط داشته باشند.
علیرضا صالح ادامه داد: متاسفانه در دوره های اخیر شاهد آنیم که بدنه کارشناسی و نخبگانی و همچنین دستگاههای تصمیمگیر یک فاصله ایجاد شده است که باید با اتصال بخش سیاستگذاری و بدنه کارشناسی ارتباط بین دانشگاه و صنعت را برای پیشرفت آینده ایران ایجاد کرد.
در ادامه این گفتگو سایر علاقهمندان بهصورت حضوری و مجازی به بحث و تبادل نظر دراینخصوص پرداختند.
شایانذکر است که این دو برنامه در پنجمین روز از سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران بهصورت حضوری و مجازی برگزار شد.