گزارش روند گذشته، وضعیت فعلی و آینده‌نگری جمعیت ایران تا افق ۱۴۲۵ منتشر شد
گزارش روند گذشته، وضعیت فعلی و آینده‌نگری جمعیت ایران تا افق ۱۴۲۵ منتشر شد

به گزارش روابط عمومي مركز پژوهش هاي توسعه و آينده نگري،"گزارش روند گذشته، وضعيت فعلي و آينده‌نگري جمعيت ايران تا افق ۱۴۲۵" از سلسه گزارش هاي گروه پژوهشي آمايش سرزمين، توسعه و توازن منطقه اي منتشر شد.

در هر سرزميني، هر گونه برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري در گرو داشتن اطلاعات كافي و وافي در خصوص جمعيت و ويژگي‌هاي جمعيتي آن سرزمين است. بنابراين، آگاهي نسبت به جايگاه جمعيتي هر كشور در سطح جهاني و نيز منطقه جغرافيايي، نقش كليدي و محوري در هر گونه برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري دارد. برآوردهاي سازمان ملل متحد حاكي از آن است كه در بين ۲۲۴ كشور، ايران نوزدهمين كشور پرجمعيت جهان بوده و ۰/۱ درصد از جمعيت جهان را در خود جاي داده است. كشور جمهوري اسلامي ايران در بين ۲۶ كشور سند چشم‌انداز، از نظر تعداد جمعيت رتبه سوم، تراكم جمعيت رتبه بيست و يكم، ميزان خام مواليد رتبه هجدهم، ميزان باروري كل رتبه بيست و يكم، ميزان خام مرگ‌ومير رتبه هفدهم و اميد به زندگي رتبه يازدهم را داراست.


چهارشنبه 27 فروردین 1399 (4 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.
ریاست جمهوری
سازمان برنامه و بودجه کشور
پايگاه اطلاع‌رسانی حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)