گزارش ارکان توسعه پایدار و الزامات آن در برنامه هفتم توسعه منتشر شد
گزارش ارکان توسعه پایدار و الزامات آن در برنامه هفتم توسعه منتشر شد

به گزارش روابط عمومي مركز، در خلاصه مديريتي اين گزارش مي خوانيم : رشد فراگير جزء لاينفك فرايند توسعه پايدار محسوب مي‌شود، توسعه‌اي كه در آن همه افراد در گروه‌هاي مختلف مشاركت داشته باشند و از منافع حاصل از آن به‌طور عادلانه بهره‌مند شوند؛ رشدي اقتصادي را به ثمر خواهد رساند كه مبين رشد فراگير خواهد بود. براي رشد فراگير هشت ضلع اجتماعي- اقتصادي (توسعه بخش كشاورزي، توسعه بخش صنعتي، توسعه بخش اجتماعي، كاهش تفاوت‌هاي منطقه‌اي، حمايت از محيط‌زيست، ايجاد اشتغال، توزيع برابر درآمدها و كاهش فقر) در نظر گرفته مي‌شود كه با توسعه آنها رشد فراگير عملاً تحقق مي‌يابد. براي اندازه‌گيري تحقق رشد فراگير لازم است از شاخص‌هاي توسعه‌اي اين هشت ضلع، يك شاخص تركيبي تعريف و تعيين شود.

اين گزارش در ۲۳ صفحه و با موضوعات متنوعي از جمله: پايداري، سنجه‌هاي پايداري، مفهوم رشد فراگير در برنامه‌هاي توسعه، اهميت هدف‌گذاري هوشمند در برنامه‌هاي توسعه و ... منتشر شده است.

لازم به ذكر است اين گزارش با همت يداله ابراهيمي فر تدوين شده است. 

دريافت فايل گزارش 


دوشنبه 20 تیر 1401 (2 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.