امید به رونق بازار کار در بودجه رشد محور ۱۴۰۱ کشور
امید به رونق بازار کار در بودجه رشد محور ۱۴۰۱ کشور

در خلاصه مديريتي اين گزارش مي خوانيم : در كنار عدم تعادل‌هاي بازار كار در ابعاد مختلف جنسيتي، سني، تحصيلي و منطقه‌اي، با شروع بيماري كرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ شرايط خاصي بر فعاليت‌هاي اقتصادي و اشتغال بر كشور حاكم شد. در سال ۱۳۹۹ بخشي از جمعيت فعال به جمعيت غيرفعال تبديل شدند و از تعداد جمعيت فعال يك و نيم ميليون نفر كاسته شد و نرخ مشاركت حدود ۳ درصد كاهش يافت و از ۴۴ به ۴۱ درصد رسيد. در اين سال جمعيت شاغل يك ميليون نفر كاهش يافت. مباني نظري و تجربيات كشورها نشان داده است كه بدون ارتباط بين رشد اقتصادي و بازار كار، ايجاد اشتغال پايدار، غيرممكن بوده و صرفاً اثرات محدودي دارد. بر اين اساس در لايحه بودجه سال آتي، دستيابي به رشد ۸ درصد هدف‌گذاري شده كه تحقق اين هدف مستلزم رشد ۴۸/۴ درصد اشتغال كشور است.

اين گزارش در ۳۷ صفحه و با موضوعات متنوعي از جمله: تحليلي از روندهاي  گذشته شاخص هاي بازار كار، بررسي  و تحليل اهم سياست‌هاي اتخاذ شده براي حمايت از اشتغال، جنبه‌هاي ساختاري و واقعيات بازار كار و ... منتشر شده است.

لازم به ذكر است اين گزارش با همت محمد علي صالحي و با نظارت علمي عليرضا فرهادي كيا تدوين شده است. 

 

دريافت فايل


شنبه 21 اسفند 1400 (2 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.