-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در خلاصه مديريتي اين گزارش مي خوانيم : با توجه به وابستگي زياد بودجه دولت به درآمدهاي ارزي حاصل از صادرات نفتي، بررسي ميزان درآمدهاي ارزي مذكور و سهم شركت نفت، صندوق توسعه ملي و بودجه دولت از آن بسيار حائز اهميت است. بيثباتي درآمدهاي نفتي به دليل نوسانات قيمت جهاني نفت در واكنش نامتقارن بودجه به اين امر نمود پيدا ميكند، بهطوري كه با افزايش درآمدهاي نفتي حاصل از افزايش قيمت نفت، دولت هزينههاي خود را افزايش داده كه اين هزينهها به علت سهمبري بالاي درآمدهاي نفتي در بودجه دولت از طريق افزايش مذكور پوشش داده ميشود. از آنجاييكه دولت نميتواند هزينههاي خود را كم كند، كاهش درآمدهاي نفتي موجب كسري بيشتر بودجه عمومي دولت ميشود. به همين جهت، تلاش براي كاهش وابستگي بودجه عمومي دولت به درآمدهاي نفتي همواره مد نظر سياستگذاران و دولتمردان قرار گرفته است. در اين راستا اقداماتي نيز انجام شده اما به نظر ميرسد اقدامات صورت گرفته وافي به مقصود نبوده است.
اين گزارش در۳۶ صفحه و با موضوعات متنوعي از جمله: تحليلي از روندهاي گذشته توزيع درآمدهاي ارزي بين شركت نفت، صندوق توسعه ملي و بودجه دولت، بررسي آثار درآمدهاي نفتي بر اقتصاد كشور، راهكارها و اقدامات اصلاحي و ... منتشر شده است.
لازم به ذكر است اين گزارش با همت و تلاش الهام وفائي، محمد كاركن ورنوسفادراني و با نظارت علمي محمد جواد محسني نيا تدوين شده است.