-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در خلاصه مديريتي اين گزارش مي خوانيم : بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات با برنامهريزي جهت فراهمسازي دسترسي به پهنباند براي آحاد مردم، كاهش شكاف ديجيتالي و نيز ايجاد بسترهاي توسعه اقتصاد ديجيتال، افزايش شدت استفاده از ICT و توسعه خدمات بخش، موجبات بسط عدالت، تحول اجتماعي و رشد اقتصادي هماهنگ با روندهاي جهاني و منطقهاي را فراهم ميكند. بدين منظور طي سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با وجود چالشهاي فراوان ناشي از تحريمهاي بينالمللي، توسعه مطلوبي در زيرساختهاي شبكه ملي صورت گرفته است، بهطوري كه از سال ۱۳۹۸ تا ۷ ماهه اول ۱۴۰۰ ظرفيت شبكه اصلي انتقال كشور (۳۲) درصد، ظرفيت IP شبكه ملي اطلاعات (۲۰) درصد، ظرفيت پهناي باند بينالملل (۵۳) درصد و دسترسي پرسرعت ثابت و سيار (ميليون مشترك)، (۲۹) درصد رشد داشته است.
با عنايت به رويكردهاي مندرج در بخشنامه بودجه مبني بر «رشد اقتصادي با تمركز بر ارتقاي بهرهوري، ايجاد ظرفيتهاي جديد، توسعه صادرات و اشتغالزايي و افزايش بهرهوري» در لايحه بودجه سال آتي بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات، جهت دسترسي آحاد مردم به پهنباند امن و مقرون به صرفه، كاهش مراجعه حضوري مردم جهت اخذ خدمات دولتي و ارتقاء فناوري ها و ارائه خدمات فضاپايه سه موضوع «توسعه شبكه ملي اطلاعات»، «دولت هوشمند (الكترونيكي)» و «توسعه فناوريها و خدمات فضاپايه و با ارزش افزوده» به عنوان موضوعات اولويتدار بخش مد نظر قرار گرفته است.
اين گزارش در ۷۲ صفحه و با موضوعات متنوعي از جمله: تبصره هاي بودجه مربوط به بخش، سياست هاي اتخاذ شده و آثار و پيامدهاي اجرايي آن، راهكار هاي كاهش هزينه هاي غير ضروري در بخش و ... منتشر شده است.
لازم به ذكر است اين گزارش با همت مريم كيهاني و اصغر غلامي و با نظارت علمي محمد جواد محسني نيا تدوين شده است.