بررسی و تحلیل وضعیت بخش کشاورزی و منابع طبیعی در لایحه بودجه ۱۴۰۱
بررسی و تحلیل وضعیت بخش کشاورزی و منابع طبیعی در لایحه بودجه ۱۴۰۱

در خلاصه مديريتي اين گزارش مي خوانيم : كشاورزي نقش عمده‌اي به‌خصوص در اقتصاد كشورهاي در حال توسعه دارد. اقليم‌هاي متنوع آب و هوايي، مزيت‌هاي نسبي و جهاني كشورهاي در حال توسعه در زمينه كشاورزي، تأمين امنيت غذايي و دستيابي به توسعه پايدار، لزوم توسعه كشاورزي نظام‌مند را فراهم مي‌سازد. همچنين به دليل پيوندهايي كه بخش كشاورزي با ساير بخش‌هاي اقتصادي دارد لازمه شكوفايي اقتصاد كشور و توسعه بخش‌هاي روستايي و غيركشاورزي، سرمايه‌گذاري و توسعه در بخش كشاورزي است. كشاورزي شامل مجموعه فعاليت‌هاي زراعت و باغداري (كاشت محصولات سالانه و دائمي، احداث و نگهداري باغ‌هاي مثمر و غيرمثمر)، دامداري (پرورش انواع دام، انواع ماكيان، پرورش كرم ابريشم و زنبور عسل)، جنگلداري (حفاظت و حراست از جنگل‌ها و مراتع، برداشت چوب، كاشت مجدد درختان جنگلي و عمليات عمراني جنگل و مرتع) و فعاليت‌هاي شيلات و آبزيان است.

 

 اين گزارش در۷۱ صفحه و با موضوعات متنوعي از جمله: تحليل و تبيين نماگرهاي‌ عملكردي بخش ، تحليل و تببين برنامه‌هاي مختلف بخش و عمليات و فعاليت‌هاي مهم، مهمترين ويژگي‌هاي بودجه بخش در سال ۱۴۰۱ و ... منتشر شده است.

 

لازم به ذكر است اين گزارش با همت حميد حسين پور، مريم ابوالفتحي، اصغر ولي زاده، ايوب غفوري و با نظارت علمي فرخ مسجدي تدوين شده است. 

 

دريافت فايل


چهارشنبه 11 اسفند 1400 (2 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.