توسعه دریامحور (ضرورت ها و الزامات) بررسی شد
توسعه دریامحور (ضرورت ها و الزامات) بررسی شد

در خلاصه مديريتي اين گزارش تخصصي مي خوانيم: استفاده از موقعيت ژئوپليتيكي، موقعيت جغرافيايي و همچنين ظرفيت‌هاي اقتصادي، گردشگري و ديگر ظرفيت‌هاي بالقوه مناطق ساحلي و درياها در زمره مهم‌ترين راهبردهاي توسعه اقتصادي و دستيابي به توسعه پايدار در بسياري از كشورها قلمداد مي‌شود و به همين دليل نيز اين موضوع همواره در كانون توجه دولت‌هاي جهان قرار گرفته است. همچنين قرار داشتن موضوع توسعه دريامحور در سطوح مختلف نظام برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري كشور به‌ويژه در مفاد مختلف برنامه ششم توسعه، اسناد آمايش سرزمين و ساير اسناد فرادست بيانگر درك عميق نظام از اهميت و ضرورت توسعه دريامحور است.

در سال‌هاي اخير متناسب با ويژگي‌هاي ژئوپليتيك، جغرافيايي، اقتصادي، ميزان توسعه يافتگي، جمعيتي و ديگر مؤلفه‌ها، تعاريف و رويكردهاي متعددي در خصوص ماهيت و ابعاد توسعه دريامحور بسط و تكامل يافته است و بر اين اساس نيز تعاريف و چارچوب‌هاي متعددي از اين توسعه توسط نهادها و سازمان‌هاي ملي و بين‌المللي ارائه شده است.

اين گزارش در ۱۰۴ صفحه با عنواين متنوعي از جمله: روش شناسي، ضرورت توسعه دريامحور، اسناد بين المللي، مفاهيم پايه مناطق ساحلي و دريايي و غيره ...  منتشر شده است.

لازم به ذكر است اين گزارش با همت فرزام پوراصغر سنگاچين و با نظارت علمي افشين دانه كار تدوين شده است.

دريافت فايل


دوشنبه 02 اسفند 1400 (2 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.