-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در خلاصه مديريتي اين گزارش تخصصي مي خوانيم: استفاده از موقعيت ژئوپليتيكي، موقعيت جغرافيايي و همچنين ظرفيتهاي اقتصادي، گردشگري و ديگر ظرفيتهاي بالقوه مناطق ساحلي و درياها در زمره مهمترين راهبردهاي توسعه اقتصادي و دستيابي به توسعه پايدار در بسياري از كشورها قلمداد ميشود و به همين دليل نيز اين موضوع همواره در كانون توجه دولتهاي جهان قرار گرفته است. همچنين قرار داشتن موضوع توسعه دريامحور در سطوح مختلف نظام برنامهريزي و سياستگذاري كشور بهويژه در مفاد مختلف برنامه ششم توسعه، اسناد آمايش سرزمين و ساير اسناد فرادست بيانگر درك عميق نظام از اهميت و ضرورت توسعه دريامحور است.
در سالهاي اخير متناسب با ويژگيهاي ژئوپليتيك، جغرافيايي، اقتصادي، ميزان توسعه يافتگي، جمعيتي و ديگر مؤلفهها، تعاريف و رويكردهاي متعددي در خصوص ماهيت و ابعاد توسعه دريامحور بسط و تكامل يافته است و بر اين اساس نيز تعاريف و چارچوبهاي متعددي از اين توسعه توسط نهادها و سازمانهاي ملي و بينالمللي ارائه شده است.
اين گزارش در ۱۰۴ صفحه با عنواين متنوعي از جمله: روش شناسي، ضرورت توسعه دريامحور، اسناد بين المللي، مفاهيم پايه مناطق ساحلي و دريايي و غيره ... منتشر شده است.
لازم به ذكر است اين گزارش با همت فرزام پوراصغر سنگاچين و با نظارت علمي افشين دانه كار تدوين شده است.