-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در خلاصه مديريتي اين گزارش ميخوانيم: تخريب محيطزيست و بهرهبرداري غيراصولي و بيش از حد منابع در ايران نيز همانند بسياري از كشورهاي جهان در طي قرنهاي گذشته، چشمگير بوده و تسريع در اين روند منجر به تشكيل نهادي بنام كانون شكارباني و درنهايت سازمان حفاظت محيطزيست و همچنين شوراي عالي حفاظت محيطزيست در كشور شد.
مهمترين وظايف اين سازمان، تحقق اصل پنجاهم قانون اساسي كشور (حفاظت از محيطزيست و تضمين بهرهمندي صحيح و مستمر از آن) از طريق حفاظت از اكوسيستمهاي طبيعي كشور، ترميم اثرات سوء گذشته در محيطزيست، پيشگيري و ممانعت از تخريب و آلودگي محيطزيست، ارزيابي ظرفيت قابل تحمل محيط در جهت بهرهوري معقول و مستمر از منابع، برخورد فعال با زمينههاي بحراني مسائل محيط زيستي منطقهاي با استفاده از همكاري كشورهاي همجوار و همكاري بينالمللي، تهيه و تدوين ضوابط و استانداردهاي زيستمحيطي و ... تشكيل شده است كه حوزههاي اجرايي پرچالش و بسيار دشوار حاكميتي، بهويژه در خصوص كنترل آلودگيها (هوا و آب)، پسماندها و حفاظت حيات وحش محسوب ميگردد.
اين گزارش در ۳۷ صفحه با عناوين متنوعي ازجمله : تحليل و تبيين مهمترين متغيرهاي اقتصادي يا اجتماعي بخش و پيشبيني آن در سال ۱۴۰۱، بررسي طرحها و پروژههاي ذيل فصول در هر بخش و غيره ... منتشر شده است.
لازم به ذكر است اين گزارش با همت گروه پژوهشي نظام هاي نوين برنامه ريزي، بودجه ريزي و مدل سازي و تلاش حميد حسين پور، سعيد دشتي، مريم هاشمي، حميده حيدرزاده، ايوب غفوري وايقان و با نظارت علمي دكتر فرخ مسجدي تدوين شده است.