-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
در خلاصه مديريتي اين گزارش آورده شده است: آب يك منبع طبيعي، كمياب و حياتي و در عين حال تجديدپذير و همچنين يك كالاي با ارزش و غير قابل جايگزين در توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور است كه نقش محوري را در آمايش سرزمين بر عهده داشته و زيرساخت توسعه ساير بخشها است. از سوي ديگر، آب يكي از مؤلفههاي مهم در حفظ، تعادل و پايداري اكوسيستم و محيطزيست بهخصوص براي پيكرههاي آبي مانند تالابها است. همچنين پيوند آب، انرژي و غذا يا در رويكردي ديگر آب، غذا و اقليم سبب شده تا موجوديت آب بر دو عامل ديگر و به همين ترتيب دو موضوع ديگر بر آب اثرگذار باشند. بنابراين بايد در برنامهريزي كلان، ميانمدت و كوتاهمدت پيوند اين موضوعات اثرگذار بر توسعه كشور مدنظر قرار گيرند.
در شرايط حاضر بروز خشكساليهاي پيدرپي و استفاده بيرويه از آب، كشور را با كمبود مستمر آن بهخصوص در مناطق داراي فقر آبي مواجه كرده است. همچنين بروز تنازعات براي دستيابي به آب بيشتر سبب ايجاد ناپايداريهايي در برخي مناطق كشور گرديده كه البته مديريت شدهاند؛ اما بايد برنامهريزي منسجمي در اين بخش داشت تا بتوان بر مشكلات فائق آمد.
اين گزارش در ۴۵ صفحه با موضوعات متنوعي ازجمله : مهمترين تنگناها و مشكلات اجرايي طرحها و پروژههاي بخش آب، راهكارهاي خروج از تنگناها در زمينه طرحها و پروژههاي بخش آب، اولويتها در طرحها و پروژههاي بخش آب وغيره ... منتشر شده است.
لازم به ذكر است اين گزارش با همت كيومرث سبزي، ايوب غفوري وايقان، داود ابراهيمي پاكيزه، آرمان نبوي و با نظارت علمي فرخ مسجدي تدوين شده است.