حساسیت اکولوژیکی سرزمین و توازن بهره برداری کلید توسعه متوازن
حساسیت اکولوژیکی سرزمین و توازن بهره برداری کلید توسعه متوازن

تنظيم روابط بين عوامل انساني، اقتصادي و محيطي با انگيزه بهره‌مندي از سرزمين در جهت استفاده شايسته و پايدار از توانِ انساني و طبيعي، مورد توجه آمايش سرزمين است. به بياني ديگر، آمايش سرزمين به دنبال چيدمان سه مؤلفه مهم جمعيت، سرمايه و منابع طبيعي براي تحقق مطلوب­ ترين، عادلانه­ ترين و پايدارترين سازمان فضايي در سرزمين است.

در پژوهش منتشر شده مقايسه بين حساسيت اكولوژيكي استان ها و عوامل تخريب انجام شده است. اگرچه اين موارد فهرست كاملي از عوامل تخريب و حساسيت نيست؛ امـا مقايسـه­ آن، بيانگر اين اسـت كـه استان ها براي برآوردن نيازهاي زيستي و پايداري خويش، آيا ظرفيت توسعه را دارند يا خير؛ و راهكارها چيست؟

 

اين گزارش در ۴۴ صفحه تنظيم و به منظور استفاده علاقه مندان در تارنماي مركز به نشاني http://www.dfrc.ir قرار گرفته است. 


جمعه 10 دی 1400 (3 سال قبل )

تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.
ریاست جمهوری
سازمان برنامه و بودجه کشور
پايگاه اطلاع‌رسانی حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)