-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل مركز پژوهشهاي توسعه و آيندهنگري، در اين جلسه ضمن آشنايي و معارفه اعضاي گروه و سرپرست محترم مركز، پيرامون فرايند تدوين سند ملي آمايش سرزمين و اقدامات پژوهشي اعضاي گروه، گفتگو و تبادل نظر صورت گرفت.
پيرو مباحث مطرح شده توسط اعضاي گروه، جناب آقاي دكتر پاك ذات بر نقش آفريني مركز پژوهش هاي توسعه و آينده نگري در تدوين برنامه هفتم توسعه تأكيد فرموده و از گروه تقاضا داشتند كه محتواي مورد نظر در حوزه برنامه و برنامهريزي توسعه را، طي جلسه اي ارائه نمايند تا بر اين اساس مركز در راستاي ايجاد تحول در برنامه ريزي توسعه و همچنين تشكيل ستاد برنامه هفتم نقشي اساسي ايفا نمايد. ايشان همچنين در ادامه سخنان خود برنامه هاي ظرفيت محور و قابليت محور را جايگزين برنامه هاي فرصت محور قلمداد نموده و تأكيد فرمودند كه اصلاح جهت گيري ها در اين زمينه پيگيري گردد تا در شرايط تلاطم محيطي كارايي لازم برنامه حفظ شود.
ايشان ضمن تأكيد بر ميزان اهميت سند ملي آمايش سرزمين و پژوهش هاي صورت گرفته توسط اعضاء گروه، دو اصل لازم در تبيين هر پژوهش را، ارائه فرايندها و محتواي خروجي (و يا دستاورد) آنها قلمداد نمودند.
سرپرست محترم مركز همچنين در ادامه فرمايشات خود بر پيادهسازي آزمايشگاه سياستگذاري در مركز تأكيد نموده و از اعضاء درخواست داشتند تا در اين زمينه در جلسات آتي هم انديشي صورت پذيرد و بدين طريق با ايجاد چنين سازوكاري، تبعات و پيامدهاي هر سياست در اسناد مختلف از جمله سند ملي آمايش سرزمين مشخص گردد.
در ادامه جلسه نيز اعضاي گروه پژوهشي پيرامون مباحث زير نكاتي را مطرح نمودند:
- انسجام گروهي در پيشبرد فعاليتهاي گروه؛
- فرايند تدوين برنامه پساكرونا؛
- اولويت بندي راهبردهاي آمايش سرزمين و بحث اجرايي شدن سند ملي؛
- تعيين بخش پيشرو در اقتصاد بر مبناي سند ملي آمايش سرزمين؛
- موضوع شبكه شهرهاي همكار در سند ملي آمايش سرزمين؛
- عدم تعادلهاي منطقهاي در ايران و شهر منطقههاي چند مركزي؛
در بخش پاياني جلسه جناب آقاي دكتر پاك ذات ضمن قدرداني از فعاليت هاي ارزشمند گروه پژوهشي آمايش سرزمين، توسعه و توازن منطقه اي، به تبيين سطوح حوزه پژوهش و وظايف هر سطح به شرح ذيل پرداختند و جايگاه كنوني مركز و چشم انداز آن را در اين سلسله مراتب تشريح نمودند:
حوزه پژوهش:
- University: توليد علم
- Study Center: تببين وضع موجود و جمع آوري راهحلهاي گذشته
- Research Center: ترسيم آينده و ارائه راهحلهاي جديد
- Think Tank: حل مسئله با دستهاي خالي