-
بررسی آییننامهها و دستورالعملهای برنامه هفتم پیشرفت
-
بررسی عوامل موثر بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای و سوانح رانندگی و دادهکاوی تلفات انسانی
-
سازماندهی و بازآرایی فضایی آموزش عالی کشور
-
به روز رسانی سند ملی آمایش سرزمین
-
انجام مطالعات مناطق آزاد به عنوان نواحی پیشران اقتصادی کشور
-
اصلاح ساختار بودجه و پیاده سازی نظام یکپارچه مدیریت اطلاعات مالی دولت (IFMIS)
سال ۱۳۹۹ مركز پژوهش هاي توسعه و آيندهنگري سازمان برنامه و بودجه كشور، با طراحي ساختاري متناسب و منسجم، عهده دار بررسي و ارزيابي قابليت تحقق و تحولآفريني سند مذكور شد و علاوه بر تشكيل دبيرخانه مطالعات، اقدام به ايجاد كارگروه هاي تخصصي ۱۵گانه متشكل از صاحبنظران و متخصصان در حوزه هاي مختلف كرده و هر كارگروه با توجه به زمينه تخصصي خود، عهده دار ارزيابي و ارتقاي پيشنويس سند مذكور گرديد.
بر اين اساس و بر مبناي ساختار فوق، مطالعات در دو حوزه ميداني و اسنادي آغاز و پيگيري شد. در ابتدا، دبيرخانه و كارگروه هاي مطالعاتي به موازات مطالعات اسنادي، اقدام به تدوين و تبيين مدل مفهومي ارزيابي سند الگوي اسلامي ايراني پيشرفت كردند. ماحصل آن تنظيم پرسشنامه اي بود كه علاوه بر ارزيابي تحققپذيري و تحولآفريني هر يك از تدابير از طريق شاخص هاي مستخرج از مدل مفهومي، استدلال و پيشنهادات صاحبنظران، نخبگان، خبرگان و كارشناسان را در زمينه ارتقاء سند استخراج كرد.
بدين منظور در حوزه مطالعات ميداني، پرسشنامه صدرالاشاره از طريق دبيرخانه به وزارتخانه ها، امور سازمان برنامه و بودجه كشور و ساير نهادها و دستگاه هاي اجرايي كشور جهت بررسي، ارزيابي و ارائه پيشنهادات در خصوص سند الگوي اسلامي ايراني پيشرفت ارسال شد كه به دنبال آن، پس از تحليل و جمعبندي نظرات در كارگروه هاي ذيربط، پيشنهادهاي نهايي در كارگروه تلفيق و جلسات هم انديشي تدقيق و آماده ارائه به مراجع ذي ربط گرديد.
لازم به ذكر است در اين فرايند، علاوه بر بهره مندي از ظرفيت مديريتي و كارشناسي دولت و دستگاه هاي اجرايي در مركز و استان ها، از ظرفيت تعدادي از دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، قطب هاي علمي و صاحبنظران حوزه هاي مختلف نيز استفاده شده است.