بحران زلزله: چالش های موجود و راهکارهای سریع مواجهه با آن
بحران زلزله: چالش های موجود و راهکارهای سریع مواجهه با آن

به گزارش روابط عمومي مركز پژوهش‌هاي توسعه و آينده‌نگري با عنايت به وقوع زلزله‌هاي اخير در سراسر كشور و بويژه زلزله كرمانشاه در سال ۹۶، گزارش پژوهشي در اين زمينه با عنوان « بحران زلزله: چالش‌هاي موجود و راهكارهاي سريع مواجهه با آن» توسط مركز انجام گرفته است. 
هدف اين گزارش در چهار بخش براي ارجاع سريع به مفاهيم و راهكارهاي مرتبط با زلزله و مديريت بحران است. در بخش نخست مروري بر مديريت بحران در ايران، سياست‌هاي كلي پيشگيري و كاهش خطرات ناشي از سوانح طبيعي و حوادث غيرمترقبه، سازمان مديريت بحران كشور و حادثه خيزي كشور جمهوري اسلامي ايران ارائه شده، بخش دوم به اصول علمي زلزله، مفاهيم، رخ‌نمودها و اثرات اين پديد بر سطح زمين و فضاي اطراف، امواج زلزله و تخريب ناشي از آن پرداخته شده، بخش سوم پيش‌نشانگرهاي زلزله را مطرح مي نمايد و به معرفي اين سامانه¬ها و كاربرد آنها در كاهش خسارات ناشي از سوانح طبيعي و مديريت بحران-هاي مرتبط با آنها پرداخته است. بخش چهارم به بررسي مشكلات و چالش هاي مديريت بحران زلزله هاي اخير و جمع‌بندي و ارائه راهكارهاي مواجهه با اين پديده اختصاص يافته است. استقرار سامانه‌هاي هشدار سريع زلزله (EEWS)، ارتقاي جايگاه تشكيلاتي مديريت بحران در كشور، سامانه فرماندهي حادثه(ICS)، طراحي و تدوين سامانه اي ويژه براي هماهنگي و هدايت مناسب در توزيع منابع و اقلام بويژه كمك هاي مردمي و ساخت ابنيه هاي پايدار و سريع الاحداث از جمله مهمترين راهكارهاي مواجهه سريع با بحران زلزله در گزارش مزبور است.

دریافت فایل


یک شنبه 03 تیر 1397 (6 سال قبل )
تاریخ تاسیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به ابتدای مرداد ماه سال 1397 "ه ش" باز می گردد. این مرکز پژوهشی پس از دوران تاسیس و استقرار، اکنون به عنوان یک نهاد مستقل علمی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرحله ی تثبیت ماموریت های خود قرار دارد و در این دوره تلاش کرده است با ساختاری چابک و منعطف به عنوان مرکز تخصصی با مطالعه بر دو کارویژه "توسعه و آینده نگری ایران اسلامی" با مشارکت نهاد های علمی کشور به عنوان مشاور علمی و امین دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی سطوح عمل نماید.